14. 11. 2023

ODKLEPANJE PRIHODNOSTI: PREDSTAVITEV MODULA ICDL BLOCKCHAIN

Blockchain Technology ali Tehnologija veriženja blokov je hitro postala ena izmed inovacij, o katerih se največ govori v svetu poslovanja in tehnologije.

Ne gre več samo za kriptovalute; blockchain ima potencial, da revolucionira način poslovanja, ki ga naredi bolj preglednega, varnega in učinkovitega. Da bi posameznikom in strokovnjakom pomagali še naprej ostati na pravi poti, ICDL Insights s ponosom oznanja lansiranje svojega najnovejšega modula: BLOCKCHAIN.

Kaj je Blockchain?

Blockchain je v svojem bistvu tehnologija, ki sledi izmenjavi sredstev v poslovnem omrežju s trajnim shranjevanjem transakcijskih zapisov v skupni, porazdeljeni digitalni knjigi. Ta pristop povečuje zaupanje, varnost, preglednost in sledljivost podatkov, ki se delijo v poslovnem omrežju, zaradi česar spreminja igro v različnih panogah.

Zakaj se naučiti veriženja blokov?

Razumevanje osnovnih konceptov blockchaina ni omejeno na tehnološke strokovnjake. Ta modul je zasnovan za široko paleto kandidatov, vključno z netehničnimi strokovnjaki, ki želijo zgraditi in dokazati razumevanje tehnologije blockchain. Ne glede na to, ali želite učinkoviteje sodelovati s tehničnimi kolegi ali dobavitelji ali želite svojemu študiju dodati splošno tehnično znanje, je ta tečaj prilagojen vam.

Kaj se boste naučili?

Modul Blockchain pokriva bistvene teme, kot so:
  • Prepoznavanje potrebe po razvoju blockchaina.
  • Definiranje blockchaina in prepoznavanje njegovih ključnih komponent.
  • Razumevanje uporabe kriptografije v blockchainu.
  • Raziskovanje običajnih primerov kriptovalut in njihove uporabe.
  • Prepoznavanje prednosti in slabosti blockchaina.
  • Upoštevanje možnih uporab in prednosti verige blokov v različnih sektorjih.

Po zaključku modula boste dobro razumeli ključna načela blockchaina, njegove praktične uporabe in njegov potencial za preoblikovanje različnih industrij.

Vir: ICDL Insights

© 1997-2018 ECDL Foundation. All Rights Reserved.
European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.