16. 11. 2019

O ICDL

Blagovna znamka ICDL je bila predstavljena v Bruslju 10. maja 2019 na prireditvi, ki je bila soorganizirana s CEPIS (Council of European Professional Informatics Societies).

Prenovljeno certificiranje digitalnih spretnosti in identiteta blagovne znamke bosta pomagala zadovoljiti potrebe študentov, delavcev in strokovnjakov po digitalnih spretnostih po Evropi v času, ko se tehnologije razvijajo hitreje kot kdaj koli prej.

Izkoristili smo priložnost za osvežitev strukture in vsebine naših programov, da bolje odražajo njihovo globalno naravo, hitro spreminjajočo se tehnologijo in predvsem zavezanost kakovosti.

Ostali smo zakoreninjeni v Evropi, s posebno pisarno v Bruslju. Toda ECDL je zrasel, sedaj ima izjemen svetovni doseg. Začeli smo kot projekt, ki ga je ustanovilo več evropskih računalniških društev z začetnim financiranjem iz programa EU ESPRIT.

ECDL je postal ICDL zunaj Evrope. ICDL se je iz evropskega certificiranja, ki je na voljo po vsem svetu, spremenil v globalno certificiranje digitalne pismenosti v več kot 100 državah na 6 celinah z evropskimi koreninami.

To je vznemirljiv čas za digitalne spretnosti. Četrta industrijska revolucija napreduje po vsem svetu. Zaradi zahtevanih spretnosti dijakov, študentov in delavcev, so certifikati, kot je ICDL, pomembnejši kot kdaj koli prej. Z eno samo blagovno znamko za naše programe lahko povsod združimo vse partnerje, ki delijo naše poslanstvo: ozaveščanje ljudi po vsem svetu z digitalnimi znanji.


© 1997-2018 ECDL Foundation. All Rights Reserved.
European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.