09. 06. 2021

ICDL GERMANY PRIPRAVLJA DIJAKE ZA DIGITALIZACIJO V SVETU DELA

Ministrica za šolstvo Porenje-Pfalška v Nemčiji, dr. Stefanie Hubig, je podpisala podaljšanje sporazuma, da bi olajšala uvedbo ICDL v državnih šolah.

»Oblikovanje digitalizacije in omogočanje udeležbe je tudi izziv v smislu izobraževalne politike. Zato otroke in mladino že v zgodnji fazi učimo ustreznih veščin, ki jim omogočajo razumevanje in uporabo digitalnih aplikacij in formatov - ker je to osnova za oblikovanje digitalne prihodnosti.

Digitalizacija mladim odpira priložnosti na številnih ravneh - regionalni, nacionalni in svetovni. Zato sem zelo vesela, da smo z ICDL zdaj še bolje sposobni spoštovati to mednarodnost in omogočiti vse več šolarjem, da dobijo svoje "vozniško dovoljenje za računalnik - ICDL certifikat", je povedala navdušena ministrica za šolstvo dr. Stefanie Hubig.

Thomas Michel, generalni direktor ICDL Nemčija pa je poudaril vse večji pomen ICDL v pandemiji Covid-19: "Da bi se učenci in učitelji lahko osredotočili na vsebino pouka pri izmeničnem ali oddaljenem pouku, ICDL učencem in učiteljem nudi potrebne informacije in dobre prakse pri obravnavanju različnih instrumentov mrežnega - oddaljenega poučevanja".

»Ko gre za vprašanja zaščite podatkov pri uporabi izobraževalne programske opreme, novi moduli ICDL pokrivajo nujno potrebno varnost aplikacij. ICDL lahko pomaga nadomestiti manjkajoče znanje, zlasti za mlade iz družin, v katerih starši sami nimajo izkušenj z IT in ne morejo podpirati svojih otrok s svojim znanjem.

Z možnostjo opravljanja izpitov prek spleta je ICDL odpravil novo oviro pri poučevanju na daljavo in v pandemiji postal še pomembnejši. ICDL učiteljem pomaga tudi pri kompetentnem usposabljanju njihovih tehničnih veščin, tako da se lahko maksimalno osredotočijo na posredovanje vsebin učencem."© 1997-2018 ECDL Foundation. All Rights Reserved.
European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.