23. 07. 2020

ICDL FRANCE NAPOVEDUJE DVA NOVA MODULA

Dva francoska modula ICDL sta bila dodana v francoski posebni imenik spretnosti (Répertoire Spécifique de France Compétences)

2D CAD in 3D Design moduli z uporabo priljubljene programske opreme, kot sta SketchUp in InDesign, so zdaj upravičeni do CPF, francoskega sklada za strokovno usposabljanje in razvoj.

Zahteva za dodajanje obeh modulov v register je bila podana s strani profesionalnih arhitektov in oblikovalcev. Modula zajemata vrsto bistvenih znanj za delo s skupnimi aplikacijami za 2D in 3D oblikovanje.

Preko ICDL France je vsako leto na desetine tisoč ICDL tečajev, ki uporabljajo več kot 30 različnih programov, upravičenih do financiranja CPF. ICDL France že razvija teste na drugi programski opremi, kot je pojasnil njen izvršni direktor Christopher Sullivan: "Mi smo že začeli delati na testih Revit za 3D CAD ali Publisherju za PAO. Naša ambicija je ponuditi preizkuse najrazličnejše programske opreme, da bi našim 800 akreditiranim testnim centrom v Franciji omogočili ponuditi čim več tečajev, ki izpolnjujejo pogoje za CPF.

„Prav tako delamo na registraciji novih certifikatov v Francoskem posebnem imeniku veščin, da bi še bolj razširili ponudbo za certificiranje. Kmalu bomo ponudili potrdila o zaščiti podatkov, kodiranju računalnikov in robotiki."

© 1997-2018 ECDL Foundation. All Rights Reserved.
European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.