23. 07. 2020

FAKULTETA ZA ELEKTRO INŽENIRING IN INFORMACIJSKE TEHNOLOGIJE V SEVERNI MAKEDONIJI SPREJEMA ICDL

ECDL Makedonija in FEEIT, učna ustanova za elektrotehniko in informatiko v Severni Makedoniji, sta podpisala sporazum o sprejetju ICDL in program za računalništvo institucije prilagodila učnim načrtom ICDL.

Sporazum sta 9. junija podpisala Cvetanka Koret, direktor ECDL Makedonija, in dr. Dimitar Taškovski, dekan fakultete.

Študenti bodo tako kot diplomo, lahko prejeli tudi mednarodno priznano potrdilo o digitalnih spretnostih ICDL. Profesor dr. Taškovski je dejal: „Naša strateška zaveza je, da se še naprej razvijamo kot vodilna izobraževalna in znanstveno raziskovalna ustanova v Republiki Makedoniji na področju elektrotehnike in novih tehnologij. Z zagotavljanjem trajnih tehnoloških inovacij, kakovosti in ustvarjalnosti v učnem načrtu, dosežemo nenehno izobraževanje strokovnih, ustvarjalnih in podjetnih posameznikov, ki ne bodo le uspešno delali v svoji poklicni usmeritvi, temveč tudi ustvarjali novo delo in potrjevali nove priložnosti ter odkrivali nova obzorja.

„Rad bi dodal, da čeprav je Severna Makedonija ena od držav, ki se težko spoprijema s krizo Covid-19, ne bi smeli prenehati z našim delom, ker nam je to velik pokazatelj, kako pomembno je, in koliko smo odvisni od digitalizacije in digitalne pismenosti."

© 1997-2018 ECDL Foundation. All Rights Reserved.
European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.