07. 04. 2019

DSI 2019: 26. konferenca Dnevi slovenske informatike

Konferenca je namenjena vsem, ki se sprašujete, kako lahko obvladati izzive Industrije 4.0, ki jih prinašajo avtomatizacija, digitalizacija, kibernetski sistemi in umetna inteligenca.

Vsem, ki vas zanimajo novosti in priložnosti, ki jih prinaša Industrija 4.0 z rešitvami v oblaku, internetom stvari, mobilno prevlado, kriptovalutami in še in še. Posebej pa ne zamudite konference tisti, ki ste odgovorni za digitalno preobrazbo v vašem podjetju. Če ste željni novih znanj ter stikov z ljudmi, ki imajo pred seboj podobne izzive, potem konference ne smete zamuditi. Na Dnevih slovenske informatike se bodo zbrali informatiki, ponudniki programske in strojne opreme, strokovnjaki in uporabniki informacijskih rešitev v prijetnem okolju na slovenski obali.

Naša vizija je tradicionalno konferenco slovenske informatike obdržati kot vodilni dogodek informacijske stroke, kjer se kalijo nove ideje in ustvarjajo nove povezave med udeleženci, saj skupaj lahko ustvarimo veliko več kot vsak zase. Namen tokratne konference je vzpodbuditi širše razmišljanje o tem, kako doseči, da bi Slovenija postala varna in bogata družba, ki se iz sledilca razvija v voditelja. Prepričani smo, da to lahko postane in Dnevi slovenske informatike 2019 lahko pomembno prispevajo k temu cilju. Poleg uporabnih rešitev, primerov dobre prakse in informacij o aktualnih razvojnih trendih potrebujemo neobremenjen pogled v prihodnost. Tako bomo izzvali razvijalce, da bodo razvijali napredne rešitve. Opogumili bomo uporabnike, da bodo take rešitve zahtevali in jih potem uporabljali. Vzpodbudili bomo odločevalce, da bodo razmišljali ne le, kako slediti dobrim zgledom, temveč tudi, kako postati voditelji.

Kaj prinaša konferenca DSI 2019?

Rdeča nit letošnje konference Slovenija 4.0 predstavlja širši, bolj splošen pogled na dogajanje v svetu in doma. Gre za spreminjanje ključnih elementov poslovanja vključno s strategijo, poslovnimi modeli, poslovnimi procesi, organizacijskimi strukturami in organizacijsko kulturo z izkoriščanjem zmožnosti Industrije 4.0, ki bo vplivala na digitalno preobrazbo celotne družbe in nas samih. Rdeča nit povezuje gospodarstvo, javni sektor in izobraževalne ustanove pri izmenjavi idej in izkušenj, ki nam bodo vsem prinesle koristi. Posebna pozornost konference bo posvečena tudi študentom in nosilcem idej – zagonskim (»start-up«) podjetjem. Skupaj bomo poskusili odgovoriti na vprašanje: Koliko nas je že dosegla Industrija 4.0 in kam nas vodi? Prepričani smo, da boste na konferenci strokovno in družabno uživali.

Zakaj obiskati konferenco DSI 2019?
Ob vseh spoznanjih in napovedih o Industriji 4.0, morda že 5.0, se še vedno sprašujemo, kako postati razpoznavni in uspešni tudi na področju informatike in spremljajočih dejavnostih. Kako bi Slovenija poleg naravnih lepot izkoristila tudi potencial znanja in stroke? Ali si želimo postati ena od vodilnih dežel na svetu, ki bo poznana po spodbudnem in prijaznem okolju? Ali lahko samozavestno dvignemo svoje strokovno znanje na višji nivo razvoja in sodelovanja tudi v pametnih mestih, ki ležijo na najlepšem koncu sveta?

Vsekakor nas mora država pri tem podpreti z vzpodbudnim poslovnim okoljem brez birokratskih in drugih ovir. Samo na ta način se bomo uspeli prebiti v prvo ligo – med vodilne države Evrope, kamor dejansko tudi spadamo. Spremembe in znanje bodo vodilo tudi pri oblikovanju programa DSI 2019. K sodelovanju pri pripravi programa smo pritegnili strokovnjake s poslovnega, znanstvenega in izobraževalnega okolja. Tudi letos bomo povabili predavatelje, ki so inovativni, drzni in so vizionarji na svojih področjih. Z nami bodo predstavniki vodilnih podjetij, ki so uspešna na področju Industrije 4.0 in orjejo ledino digitalne preobrazbe. Njihovo znanje in izkušnje nam bodo v pomoč pri iskanju poti do cilja – preboja med uspešne in napredne družbe.

Pridružite se nam vsi, ki si želite, da bi bilo znanje pri nas cenjeno in ki hočete uspeti v okolju prelepih naravnih danosti in soustvarjati napredno poslovno okolje, kjer so nove tehnologije in napredek znanosti na voljo vsem in povsod. 


Obiščite spletno stran konference in si oglejte program, ter kdo bo na konferenci predaval...


Ne zamudite edinstvene priložnosti: na konferenci se boste lahko brezplačno testirali v poznavanju e-veščin oziroma računalniških kompetenc, ki jih ponuja ECDL Slovenija.

Vabljeni!

Slovensko društvo INFORMATIKA

© 1997-2018 ECDL Foundation. All Rights Reserved.
European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.