11. 05. 2022

DOGOVOR Z MINISTRSTVOM ZA IZOBRAŽEVANJE BADEN-WURTEMBERG PODALJŠAN ZA 3 LETA

Šole v nemški zvezni deželi Baden-Würtemberg bodo lahko še naprej dostopale do ICDL zahvaljujoč podaljšanju sporazuma med državnim ministrstvom za izobraževanje in DLGI, operaterjem ICDL v državi.

Okvirni sporazum o sodelovanju učencev v ICDL za naslednja tri leta sta podpisala Sandra Boser, državna sekretarka Ministrstva za šolstvo, in Thomas Michel, direktor DLGI.

Od leta 2008, ko je bil podpisan prvi okvirni sporazum, je bilo v državi opravljenih skoraj 63.000 ICDL testov. Poleg tega je ICDL dostopen invalidom, pri čemer so testi brez ovir na voljo osebam z okvarami vida ali sluha; duševne ali gibalne težave in učne težave. Več kot 6.500 kandidatov je izkoristilo to dostopnost.

Državni sekretar je dejal: »ICDL ne pomaga le pri pridobivanju digitalnih veščin, je že od prvega okvirnega sporazuma z našim partnerjem DLGI zelo uspešen. Veseli me, da smo podaljšali dogovor, da bi nadaljevali to dobro sodelovanje v interesu študentov.

»Zahvaljujoč ICDL so številni mladi že lahko pridobili pomembna osnovna računalniška znanja, ki so jim pomagala v šoli in nato v poklicnem življenju.

»V našem vedno bolj digitaliziranem svetu postajajo digitalne veščine vse pomembnejše. Pomen ponudb, kot je ICDL, je in bo še toliko večji. Mislim, da je še posebej super, da imajo od tega lahko koristi tudi invalidi. To jim ne le pomaga, ampak je dobro za enake možnosti in sodelovanje na splošno."

Thomas Michel iz DLGI je dodal: »Tudi mi smo veseli, da lahko sodelujemo z Ministrstvom za izobraževanje, ki ga cenimo kot pomembno in svetovljansko ustanovo za izobraževanje in tehnologijo. Veselimo se nadaljevanja našega zelo uspešnega sodelovanja.”

© 1997-2018 ECDL Foundation. All Rights Reserved.
European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.