22. 07. 2019

DLGI & NEMŠKA ZVEZNA FUNDACIJA ZA VARSTVO PODATKOV PO PRVEM LETU BDPR V EVROPI: PRIDOBITEV ZA CIVILNE PRAVICE IN KONKURENCO

Nova skupna izjava nemške zvezne fundacije za varstvo podatkov in DLGI (ECDL / ICDL Nemčija), nacionalnega operaterja ICDL v Nemčiji, sprejema pozitivne zaključke o splošni uredbi EU o varstvu podatkov po prvem letu veljavnosti.

»V nasprotju z vsemi doktrinami iz preteklosti je postalo jasno, da BDPR ne more biti birokratska pošast«, poudarja Frederick Richter, direktor Fundacije za varstvo podatkov. Nadaljeval je: »To zahteva dobro poznavanje odgovornih ljudi in ozaveščanje vseh zaposlenih o osnovnih pravilih varstva podatkov.«

Thomas Michel, direktor ECDL / ICDL Nemčije, je dejal: „Ne glede na to, ali ste vodja ali pripravnik, mora biti BDPR osnovno znanje za vse. Na srečo znanje o BDPR z ICDL ni na voljo le podjetjem, ampak tudi v šolah in posebnih usposabljanjih. Ta politična pobuda 30 evropskih organizacij IT je zdaj priznana v več kot 100 državah po vsem svetu in bilo bi super, če bi se BDPR tako uspešno razširil. "

https://www.youtube.com

© 1997-2018 ECDL Foundation. All Rights Reserved.
European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.