12. 11. 2020

BELGIJA OBJAVLJA OSVEŽEN DIGITALNI NAČRT ZA IZBOLJŠANJE DIGITALNIH SPRETNOSTI IN STORITEV

Belgijska vlada je v nedavno sprejeti vladni sporazum vključila krepitev digitalnih veščin.

Sporazum določa prednostne naloge zvezne vlade v njenem mandatu. V okviru svojega digitalnega akcijskega načrta Digital Belgium si bo vlada prizadevala za izboljšanje digitalnih veščin, da bi odpravila digitalni razkorak v državi.

ICDL Europe, ki izvaja program ICDL v Belgiji, je sodeloval s prejšnjim akcijskim načrtom Digital Belgium in se veseli sodelovanja s partnerji, ki bodo po novem pomagali izboljšati digitalne veščine po vsej Belgiji.

Poleg ukrepov za odpravo pomanjkanja digitalnih znanj bo novi načrt vključeval tudi izboljšanje vladnih digitalnih storitev, kot so e-zdravje, mobilno zdravje in e-pravosodje. Drugi ukrepi bodo namenjeni krepitvi tehnološkega ekosistema in razvoju zvezne podatkovne strategije za uporabo velikih podatkov za javne cilje, kot sta mobilnost in zdravje.

© 1997-2018 ECDL Foundation. All Rights Reserved.
European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.