04. 05. 2021

16.000 NOVIH KANDIDATOV, PRIJAVLJENIH ZA CERTIFIKACIJO ICDL V FRANCIJI V LETU 2020

V letu 2020 se je v Franciji prijavilo za certificiranje ICDL16.000 novih kandidatov.

Med njimi so se prijavili ljudje z najrazličnejšimi profili (zaposleni, iskalci zaposlitve, samozaposleni…) in cilji, vsem pa je bila skupna točka: spopadanje z izzivom digitalnih veščin. Digitalne veščine so bistvenega pomena za številne delavce, ki se soočajo s spremembami na trgu dela, po njih pa stremijo tudi vse generacije.

Poleg različnih klišejev digitalnih veščin, ki so omejeni na obvladovanje družbenih omrežij, med najmlajšimi ali uporabo videokonferenc, da lahko starejši ohranjajo stike s svojimi vnuki, nam pričevanja kandidatov dajejo še bolj široko sliko. ICDL France je opravil razgovor z najmlajšimi in najstarejšimi kandidati za certificiranje ICDL.

Abraham Marc Allani Ibitowa, najmlajši kandidat za ICDL leta 2020

Abraham, ki prihaja iz Slonokoščene obale, zdaj že drugo leto študira na poslovni šoli EM Lyon po programu poslovanja in upravljanja, ki traja štiri leta in ga je mogoče zaključiti s petim letom specializacije. Zanima ga finančni svet. Abraham bo v življenjepis kmalu dodal še prakso na področju trženja in upravljanja, kar mu bo pomagalo v celoti opredeliti svojo poklicno pot.

ICDL France: Kakšno mesto namenjate digitalnim znanjem?

Abraham: Zelo pomembno mesto. To je digitalna doba. Obveznost je prilagoditi se in izboljšati te veščine. Podjetja se prav tako digitalno preobražajo in njihova potreba po usposabljanju na tem področju je očitna. Še posebej smo se zavedali pravilne uporabe digitalnih orodij v naši šoli. Po eni strani zato, ker mu je eden od predmetov v celoti namenjen (Upravljanje računalniških orodij), drugič pa zato, ker to zahteva sama organizacija našega šolanja, zlasti ko gre za oddajo prispevkov prek Dropbox-a.

ICDL Francija: Kako vam certifikat ICDL daje "plus" kot del vaše poti?

Abraham: Pot certificiranja ICDL je pomembna na več ravneh. Prvič, ker opravljeni certifikat ICDL za module Besedila, Preglednice in Predstavitve predstavlja 50% končnega rezultata tečaja Management Computer Tools. Program, ki ga je zagotovila šola, in testi so mi omogočili, da bolje razmislim o pomembnosti digitalnih veščin. Poleg tega je ugled certifikata ICDL tudi pomembna prednost na trgu dela. Nenazadnje je uspeh preizkusa certificiranja jamstvo za zanesljivost mojega lastnega znanja. Preskusi ICDL nam omogočajo, da vemo, kje smo, in učinkovito izmerimo napredovanje svojih spretnosti.

© 1997-2018 ECDL Foundation. All Rights Reserved.
European Computer Driving Licence, ECDL, International Computer Driving Licence, ICDL, and related logos are all registered Trademarks of ECDL Foundation. ICDL Foundation is a registered business name of ECDL Foundation.